成人高考

各地资讯
当前位置:中华考试网 >> 成人高考 >> 专升本模拟试题 >> 外语 >> 文章内容

报考指南

招生简章

点击排行

2019年成人高考专升本《英语》备考练习题及答案(6)

中华考试网(egbeyond.com)    [ 2019年5月13日 ]  【

  一、交际英语

  1、--What can I do for you?--_____

  A:I want a kilo of pears。 B:You can do in your own way。

  C:Thanks. D:Excuse me. I'm busy.

  答案: A

  2、- _________- You too!

  A:Merry Christmas! B:What a beautiful day!C:Help yourself! D:It's very kind of you!

  答案: A

  3、--Could I borrow your car for a few days?--_____

  A:Yes, you may borrow. B:Yes, go on.

  C:Sure, here your are. Enjoy your journey. D:It doesn't matter.

  答案: C

  4、- How about going to dinner at the Mexican restaurant tonight?-

  A:Forget it. B:Sorry, I like Mexican food. C:That's great! D:Glad you like it.

  答案: C

  5、- Haven't seen you for ages! What are you busy with now?- _____________

  A:I hate the weather here. B:My hair is getting a bit longer.

  C:Yeah, thanks for coming. D:I am working part time in a bookshop, you know.

  答案: D

  二、阅读理解

  1、 Computers can injure you. Most other injuries happen suddenly. For example,if you fall off a bike and break your arms,it happens very quickly. But computer injuries happen slowly.

  You probably know how to ride a bike safely. Now learn to use a computer safely.

  Your eyes

  Too much light can injure your eyes,so never sit too close to a computer screen。 Your eyes should be at least 50cm from the screen。 Remember to look away from it sometimes。 This gives your eyes a rest。

  When you use a computer, the window should be on your left or your right. If it is behind you, the light will reflect on (反射) the screen. If the window is in front of you, the sun and the screen will both shine into your eyes.

  Your hands and wrists

  Hand and wrist injuries can happen because the hands and wrists are moved in the same way hundreds of times。 If you use a keyboard for a long time,follow these three rules:1) Rest your wrists on some thing。 2) Keep your elbows (肘) at the same height as the keyboard。 3) Stop sometimes and exercise your hands,wrists and fingers in a different way。

  Your back

  Some people sit for many hours in front of a computer. If you sit in the wrong way,you can injure your back or your neck. So you should sit with your back straight. The top part of the screen should be in front of your eyes. Your forearms,wrists,hands and the upper part of your legs should all be parallel (平行) to the floor. If you are sitting for a long time,get up every 30 minutes and exercise your arms,legs and neck.

  Enjoy your computer,but use it safely。

  (1)、A computer screen may injure your eyes if your eyes are too close to it.

  A:T B:F

  答案: A

  (2)、Hand and wrist injuries are caused when you get plenty of exercise.

  A:T B:F

  答案: B

  (3)、Your eyes and hands will be safe if you often take rests from working。

  A:T B:F

  答案: A

  (4)、It is good for your back and neck if you sit in the right way。

  A:T B:F

  答案: A

  (5)、The best title for the text is "How to Protect Your Eyes."

  A:T B:F

  答案: B

  2、 Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?

  It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person's conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person behaves affects other people's reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.

  Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing "the right thing." Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, "You're just saying that to make me feel good. I know it's not true." It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.

  Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths.

  Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways。 The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential。 Let's not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life。

  (1)、 What does the author try to prove by citing "what kind of impression am I making?" (Para. 1)__________

  A:Shy people benefit from their caring about their appearance.

  B:People's shyness made them care too much about their appearance and actions.

  C:It's natural that shy people don't believe other's compliments.

  D:Shy people think they are different from others.

  答案: B

  (2)、According to the writer, self-awareness is __________。

  A:a good quality B:the cause of unhappiness

  C:harmful to people D:a weak point of shy people

  答案: A

  (3)、That shy people react to a compliment in such a way is ___________.

  A:good B:unreal C:very reasonable D:harmful

  答案: B

  (4)、Which of the following statements is true, according to the passage? _________

  A:Shyness helps us to develop our potential

  B:Shyness enables us to understand ourselves better

  C:Shyness can block our chances for a rich life

  D:Shyness has nothing to do with lack of self-esteem

  答案: C

  (5)、It can be inferred from the passage that shy people ________.

  A:should find more of their weakness

  B:should understand themselves in the right way

  C:had better ignore their weakness

  D:can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem

  答案: B

1 2
责编:jiaojiao95 评论 纠错
  • 学历考试
  • 会计考试
  • 建筑工程
  • 职业资格
  • 医药考试
  • 外语考试